Massage na zware inspanning bevordert zelden herstel van prestaties

Een massage na zware inspanning heeft geen positieve invloed op het herstel van de prestatie van sporters. Alleen in zeer specifieke situaties, die zelden voorkomen in de sportpraktijk, blijken massages nuttig te kunnen zijn. Het is dus waarschijnlijk niet de moeite waard om een massage te nemen om herstel van prestaties te verbeteren na zware inspanning.

Herstel
Sporters krijgen na zware inspanning regelmatig een massage. Het idee heerst dat dit helpt om sneller te herstellen en daarnaast vinden sporters een massage vaak prettig. In een samenvatting van Topsport Topics staat dat een massage na zware inspanning het herstel van de spier op fysiologisch niveau bevordert. Lees verder op Topsporttopics

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>