"Zeer persoonlijke data kunnen ook voor mindere zuivere doelen worden gebruikt"

Sport-apps en privacy…: ’schiet mij maar lek’!?

We leven in het tijdperk van de smartphone en het lijkt wel of we nu alles kunnen doen wat we maar willen. Er lijkt zelfs geen moment te kunnen voorbijgaan, waarin iemand hardop verzucht, tijdens de lunch of verjaardag: ’is hier geen (betere) app voor?’ Niets is voor eeuwig en zeker niet in de wereld van technologie. Dit tijdperk zal dus snel worden opgevolgd door het tijdperk van andere ‘smart wearables’, zoals ‘slimme’ sokken en beha’s.

Sommige futurologen hebben het zelfs over de snelle opkomst van de ‘implantables’, die ergens op een handige plek in het lichaam worden ingeprikt. Dit klinkt allemaal wat fantastisch en ongrijpbaar. De bedoeling van deze ontwikkelingen is duidelijk: de opbouw en het gebruik van datasets, met bijvoorbeeld gegevens over sportbeoefening en gezondheid. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>