Trainingsmarathon Utrecht-Amersfoort-Utrecht: Afstand tussen Dom en ‘Lange Jan’ is exact 21km

DSCtrainings marathon Utrecht Amersfoort Utrecht 01316_2

Op zondag 31 januari hebben bijna honderd lopers deelgenomen aan de Trainingsmarathon tussen Utrecht en Amersfoort. De door de Marathon Amersfoort en de Utrecht Marathon georganiseerde trainingsloop werd dit jaar voor de tweede maal georganiseerd. De trainingsloop symboliseert de sportieve samenwerking tussen de beide grootste hardloopevenementen van de provincie Utrecht. Op zondag 20 maart vindt de Utrecht Science Park Marathon plaats en op zondag 5 juni de Marathon Amersfoort. De deelnemers konden deze laatste zondag van januari kiezen uit twee afstanden: 21 of 42 kilometer hardlopen.

Onder luid gebeier van de Domtoren vertrok een grote groep deelnemers stipt negen uur in de richting van Amersfoort. Barteld Oppers, voorzitter van de Stichting Utrecht Marathon wenste de deelnemers succes. De route liep van het Domplein, via de Berekuil en de Amersfoortse weg (N237) naar Amersfoort om te finishen aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren. De afstand tussen de beide torens is exact 21 kilometer. Door heen én terug te lopen heb je er dus precies een hele marathon opzitten. In de accommodatie van de VVV aan het Onze Lieve Vrouweplein konden de deelnemers zich even omkleden en opwarmen.

In Amersfoort werd vervolgens om kwart over elf door Jaco Uittenbogaard -voorzitter van de Stichting Marathon Amersfoort- het sein gegeven voor de terugtocht naar Utrecht. Behalve in Utrecht en Amersfoort konden de deelnemers ook onderweg op verzorging rekenen: bij Huis ter Heide was door sportwinkel Run2Day een verzorgingspost ingericht met sportdrank, water, voedingsgels en bananen, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. De trainingsmarathon is mede mogelijk gemaakt door de partners VVV Amersfoort, Run2Day, Power Bar en NS ‘Supporter van Bewegen’.

(Persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>