Losse Veter thema pakket: Voeding met artikelen en 20 recepten van Miriam van Reijen

Losse Veter magazine is er voor de loper met inhoud. We willen informeren en inspireren. Daarom gaan wij ook voor elk nummer op zoek naar experts op het gebied van training, voeding, psychologie en producten. Inmiddels ligt nummer 9 al in de schappen en hebben we een mooie serie met interessante artikelen voor lopers van alle niveaus. De komende periode gaan we een aantal magazines als pakket aanbieden. Vandaag lichten we het pakket met als thema voeding toe . In de pakketten zitten vijf Losse Veter magazines (17,95 euro zonder extra kosten voor verzending).

LVM_voeding_770

Voeding, er wordt zoveel over geschreven dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Miriam van Reijen schept helderheid. Van Reijen, auteur van het Harloperskookboek en atlete, schrijft voor het Losse veter magazine de voedingsartikelen op een luchtige en begrijpbare manier. In elk magazine bespreekt Miriam een bouwsteen van voeding uitgebreid. Waarom, wat en hoe. Vervolgens legt zij ook de praktische link door er vier recepten bij te doen. Handig voor iedereen die bewust bezig is of wil zijn met voeding. Of gewoon voor wat variatie in je voeding.

Daarnaast bevat dit voedingspakket ook 5 interviews in de categorie Wat Eet:
Trailrunner Pascal van Norden (LV nr 2)
Triatlete Rachel Klamer (LV nr 7)
Presentatrice / actrice Miljuschka Witzenhausen (LV nr 3)
Meerkampster Nadine Broersen (LV nr 4)
1500m specialist Pieter jan Hannes (LV nr 6)

Het voedingspakket bestaat uit:
Bescherm je botten (LV nr 6)
Steeds meer Nederlanders lopen hard. Zo’n 2,4 miljoen mensen trekken regelmatig de hardloopschoenen aan. De keerzijde van deze nieuwe hardloopgolf is de toename van het aantal blessures. Hardlopen kent, meer dan andere sporten, vooral veel overbelastingsblessures. Eén van de meest voorkomende vormen is een stressfractuur. Ruim 4% van de mannelijke en 5% van de vrouwelijke lopers krijgt er jaarlijks mee te maken. Deze blessures ontstaan als gevolg van een te hoge belasting of te weinig herstel tussen de trainingen. Ook vergroot je het risico als je voeding niet optimaal is en je niet de juiste bouwstoffen binnenkrijgt. Een artikel over het versterken van je botten en de invloed van voeding. (+4 recepten)

Eiwitten, de bouwstenen van je spieren (LV nr 2)
Onze voeding bestaat uit drie grote bouwstenen: koolhydraten, eiwitten en vetten. Sportdranken, gels en repen leveren voornamelijk koolhydraten. Eiwitten zijn voor jou als sporter minstens zo belangrijk. Het soort eiwit, de timing van inname en de portiegrootte bepalen welk effect eiwit heeft op je spieren. Bij een optimale eiwitinname voorkom je spierafbraak en profiteer je het meest van je trainingen. Maar hoeveel en welk soort eiwitten heb je dan nodig? (+ 4 recepten)

Versterk je weerstand (LV nr 7)
Een sterk, fit en gezond lichaam is beter bestand tegen aanvallen van ziektekiemen, infecties, uitlaatgassen en stress. Als hardloper bouw je dus letterlijk meer weerstand op en heb je al een streepje voor. Toch is voor een goede weerstand alleen beweging niet voldoende. Ontdek wat je nog meer kunt ondernemen zodat je gezond de winter doorkomt. (+ 4 recepten)

Vezels, de basis voor je gezondheid (LV nr 4)
Ze verminderen het risico op overgewicht, geven je een langdurig vol gevoel en hebben een gunstige invloed op je bloeddruk en cholesterol. Toch eet naar schatting 90% van de Nederlanders er te weinig van. Waar het over gaat? Vezels! Ook voor jou als sporter zijn vezels essentieel. Ze dragen bij aan je weerstand en bevorderen het herstel na inspanning. (+ 4 recepten)

Vet, lekker en essentieel (LV nr 3)
Vet heeft een slechte reputatie. Het eten van vet maakt je dik, het verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en je loopt sneller de kans op het krijgen van overige welvaartsziekten. Toch is deze slechte naam voor een deel onterecht. Zo stimuleert vet bijvoorbeeld de productie van hormonen en fungeert het als brandstof om te kunnen ademen, verteren én hardlopen. Eet je te weinig vet dan vermindert je uithoudingsvermogen en vergroot je daarbij de kans op blessures. Hoe werkt vet nu precies in je lichaam? (+ 4 recepten)

Ook hebben we de pakketten Psychologie, Marathon/training, Medisch en Kennis samengesteld

lv covers 1 tot en met 9

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>