‘Adidas beëindigt sponsoring van IAAF na dopingschandalen’

15th IAAF World Athletics Championships Beijing 2015 - Day Six
foto: Christian Petersen/Getty Images for IAAF

Adidas, de grootste sponsor van de internationale atletiekfederatie IAAF, heeft de bond laten weten vroegtijdig te stoppen als sponsor. Dat meldt de BBC. Volgens de Britse televisiezender heeft het Duitse kledingmerk besloten om het contract vier jaar eerder dan gepland te beëindigen. Volgens bronnen gaat dit om tientallen miljoenen dollars die de IAAF nu dreigt te verliezen.

Volgens ingewijden zou Adidas in november, na het vernietigende rapport van WADA over de dopingproblematiek in Rusland, reeds aan de IAAF hebben laten weten dat het overweegt te stoppen. Enkele dagen nadat het tweede WADA-rapport verscheen zou het hoogste management van de Duitse sportfabrikant de knoop doorgehakt hebben, zo laten bronnen weten aan de BBC. Volgens Adidas zouden de dopingonthullingen beschouwd kunnen worden als contractbreuk.

Adidas tekende in 2008 een contract voor 11 jaar. Het zou gaan om een bedrag van 33 miljoen dollar, maar bronnen hebben aan de BBC laten weten dat het bedrag veel hoger is. Het zou in totaal gaan om een bedrag van 8 miljoen dollar per jaar.

Beide partijen willen vooralsnog niet reageren op het bericht. Het is dan ook niet duidelijk of de IAAF de beslissing zal proberen aan te vechten.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>