We luisteren het liefst naar vrouwelijke artiesten tijdens het hardlopen

Spotify publiceert lijst met 50 meest beluisterde nummers tijdens het hardlopen

Good music is motivation for running

Tijdens het hardlopen luisteren we het liefst naar vrouwelijke artiesten. Tot die conclusie komt muziekstreamingsdienst Spotify. Zij publiceerden onlangs een lijst met de 50 meest beluisterde nummers tijdens het hardlopen. En wat blijkt? Maar liefst 7 nummers uit de top 10 komen van vrouwelijke artiesten. De lijst wordt aangevoerd door Beyoncé met, hoe kan het ook anders, ‘Run the World (Girls).’

Spotify deed ook nog wat aanvullend onderzoek. Uit een onderzoek onder 1500 lopers bleek dat maar liefst 75 procent van de lopers aangeeft te lopen met muziek. En 60 procent van de lopers stelt bovendien dat het luisteren naar muziek hen helpt om sneller én langer te lopen. De reden hiervoor is dat de muziek hen afleidt (47%) en ervoor zorgt dat ze een gelijkmatig tempo aanhouden (39%).

Losse Veter Looplijst
Walter Tempelman begon onlangs een eigen looplijst voor Losse Veter. De journalist stelt voor ons niet alleen een lijst met inspirerende hardloopmuziek samen, maar gaat ook op zoek naar de verhalen achter de muziek. Onlangs publiceerde hij het eerste verhaal: Underworld – Born Slippy (Nuxx)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>