Khalid Choukoud tweede in Abdijcross: ‘Ik had hier heel graag voor de zevende keer Nederlands kampioen willen worden’

0O0A4375Abdijcross2016_770
foto: Niels van de Laarschot

Khalid Choukoud liep volgens eigen zeggen zijn beste Abdijcross ooit. Hij voelde zich enorm sterk en zat goed in de wedstrijd. Uiteindelijk was alleen de Belg Dame Tasama net iets te sterk. Choukoud baalde dan ook dat de organisatie van de Abdijcross het NK Cross ontnomen is. ‘Ik had hier heel graag voor de zevende keer Nederlands kampioen willen worden.’ Choukoud is het niet eens met de keuze van de Atletiekunie om het NK te verplaatsen naar maart en is teleurgesteld dat de atleten niet betrokken zijn bij die beslissing. Het past absoluut niet in zijn planning en hij laat daarmee een zevende titel op rij aan zich voorbij gaan.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Herman Vrijhof

  NK Cross 2e weekend in maart is een uitstekende datum, eindelijk een normaal crosseizoen. Het is een vrije keuze om al dan niet deel te nemen.

 • Colin Bekers

  Ik ga voor het baanseizoen en dus past het niet in mijn planning om een NK begin maart te lopen?? Alle respect voor Khalid, maar dat is een beetje onzin. O.a. Kamiel Maase liep toen het NK cross nog maart was het NK en daarna altijd sterk op de baan. Het NK is 13 maart en het baanseizoen begint pas in mei. Jammer, want Khalid is een crosser die op het NK thuishoort.

 • Je wilt zeggen dat Oldenzaal niet ver is. Voor mij is Oldenzaal maar een kwartiertje minder reis tijd dan Kerkrade. Kerkrade 3 uur reistijd, Oldenzaal 2:45 reistijd.

 • Ik ben het eens met Khalid. Marti ten Kate liep alles wat los en vast zat, en kwam daarmee weg. Voor het merendeel van de atleten geldt echter dat ze zorgvuldig moeten plannen. Ook Kamiel Maase plande zorgvuldig. In de tijd dat Maase serieus was met crossen zag je hem niet of hoogstzelden op de weg.

 • Met zijn laatste zin over Kamiel Maase slaat Joost waarschijnlijk onbedoeld de spijker op de kop. Als je een serieus crossseizoen wil draaien, moet je in die periode niet aan wegwedstrijden deelnemen. In een grijs verleden geen probleem, want er waren in de winter geen wegwedstrijden. Een NK cross begin maart was toen ook de regel en daar kon je je kwalificeren voor het WK cross 2 weken later. Past bij de moderne hardloper natuurlijk ook niet meer in de planning en Europeanen zie je op dat WK bijna niet meer. Ben ik het met Colin toch eens over iets eens. Overigens is Kapelle in de provincie Zeeland voor de meesten ook ver weg, maar voor lopers uit Noord Brabant valt dat wel mee. Zondag a.s. een cross met geldprijsjes voor de beste 10 vrouwen en mannen. .

 • Ton Peters

  Wat te denken van Lopes, Salazar en De Castella? Toch bepaald geen krabbelaars. Deze heren werden in 1983 in het WK cross in genoemde volgorde 2e, 4e en 6e.
  Drie (!) weken later werden ze in de Rotterdam Marathon in dezelfde volgorde 2e, 5e en 1e (negentien seconden boven De Castella’s eigen wereldrecord, met Lopez twee seconden daarachter).
  Hoezo, cross past niet in voorbereiding van wegseizoen?

 • Jeroen Zeinstra

  Jongens, mooie discussie maar misschien weten we met zijn allen niet van de hoed en de rand alvorens te oordelen? Kamiel plande zijn seizoenen idd met deelname NK Cross en dat werkte perfect voor hem. Ik kan me echter ook voorstellen dat je ala Jip Vastenburg/Maureen Koster/Dennis Licht vorig jaar (meen ik) al vroeg een sterke 10.000m (of 5000m) wilt lopen in Stanford waardoor je misschien eerder dan Kamiel wellicht overwoog een (hoogte) stage wilt inplannen. Dan kan je toch gedwongen een keuze moeten maken? Die kan dan weleens verkeerd uitvallen voor het NK Cross! Wie niet waagt wie niet wint! Khalid is volgens mij een goede crosser dus dat is vast geen gemakkelijke keuze geweest dan. Laten we hem steunen en met interesse naar zijn verrichtingen op de baan kijken. Ik hoop hem te zien op het EK Amsterdam en in Rio.

 • In 1983 paste het vast wel, maar minder concurrentie en hoe zagen de trainingsschema’s er toen uit? Waren het marathonlopers die de cross er even bij deden, omdat het makkelijk op te halen medailles waren? In die tijd kon je ook nog de 500 meter en 10.000 meter schaatsen winnen op de OS