Willem van Schuerbeeck maakt zich op voor eerste stage in Kenia: ‘Ik mag op dezelfde hoop kakken als Michel Butter’

DIRK8758_Egmond2016_770
foto: Dirk Laninga

Willem van Schuerbeeck maakt zich op voor zijn eerste stage in Kenia. De Belgische atleet maakt grote kans om uitgezonden te worden naar de Olympische Spelen. Hij staat momenteel in de top 3 van snelste tijden. In het voorjaar zal hij nog een marathon lopen. Ten dele om zichzelf nog een kans te geven zijn tijd te verbeteren, mocht dat nodig zijn. En daarnaast heeft Van Schuerbeeck dergelijke prikkels nodig als kilometervreter.

In aanloop zal de Vlaming voor het eerst in zijn carrière naar Kenia afreizen. Hij moest er lang over nadenken. ‘Ik heb lang getwijfeld of iemand van 2:12 wel goed genoeg is daarvoor.’ Daarnaast moet hij ook rekening houden met zijn gezin. Die gaven hem echter ‘carte blanche’ en mede daardoor heeft hij besloten Michel Butter te volgen. Eerst voor een korte acclimatisatie in Iten om vervolgens, na Schoorl, te verhuizen naar het trainingskamp van manager Michel Boeting in Kaptagat. Daar zal hij helemaal ‘back to basics’ gaan, zoals te zien is in deze impressie van het kamp.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>