Abdi Nageeye wil podiumplek in Egmond en kiest daarna voor Boston Marathon

16-11-2014 Zevenheuvelenloop Nijmegen Nederland Atletiek foto: Kees Nouws :

Abdi Nageeye staat dit weekend aan de start van de Saucony Egmond Halve Marathon. Na een vierde plek verleden jaar is hij gebrand op een podiumplek aanstaande zondag. Nageeye heeft een zeer goede stage achter de rug. Hij koos de afgelopen jaren veelal voor Addis Ababa, maar besloot zich ditmaal aan te sluiten bij de atleten van zijn management Global Sports Communications in Kaptagat. Hij trainde onder andere met Eliud Kipchoge en Geoffrey Kamworor. Eerstgenoemde, de winnaar van de Berlijn Marathon, gaf hem nog een goede tip voor vertrek. ‘Hij gaf aan dat ik kon winnen, zolang ik er zelf maar in geloof.’

Nageeye maakte tevens zijn pad richting de Olympische Spelen bekend. Nageeye zal in april starten tijdens de marathon van Boston. Na een aantal geregisseerde marathons kiest Nageeye voor een strijdmarathon.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>