Saucony halve van Egmond: De tip van oud-winnaar Greg van Hest en zijn eigen ervaringen

11-01-2015 PWN Halve Marathon Egmond Nederland Atletiek foto: Kees Nouws :

De Saucony halve marathon van Egmond heeft een speciale plek bij Greg van Hest. Van Hest won deze race in 1999 scherpte het parcoursrecord dusdanig aan dat het pas in 2012 verbeterd werd door de Ethiopiër Dawit Wolde. ‘Dit is de mooiste herinnering aan Egmond samen met de eerste keer dat ik Egmond liep. Dat was toen ook mijn eerste halve marathon ooit en dat blijft je toch bij.’

Wat maakt Egmond bijzonder? ‘De omstandigheden zijn vrijwel elk jaar anders. Het zand, de temperaturen, de wind etc. Je strijdt tegen de elementen en dat maakt deze winterklassieker zo bijzonder.’

We spraken Greg van Hest, die ook in het nieuwe Losse Veter magazine staat, in zijn winkel. Van Hest vertelt ook een voorval waardoor hij in 2000 het podium miste. (hij werd toen vierde)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>