‘Gels’ innemen tijdens een duurinspanning vergroot de kans op maag- en darmproblemen

Duursporters die koolhydraten via een gel innemen in plaats van in een drank hebben vaker last van maag- en darmklachten. Uit Duits onderzoek blijkt verder dat de prestatie niet verschilt als een sporter koolhydraatrijke gels of dranken inneemt.

Drank versus gel
Het is algemeen bekend dat het innemen van koolhydraten de duurprestatie kan verbeteren. De meest gangbare methode om koolhydraten binnen te krijgen tijdens inspanning is via koolhydraatrijke dranken. Daarnaast zijn er veel sporters, veelal wielrenners en triatleten, die koolhydraten innemen door zogenoemde gels te nuttigen. Lees verder op Topsport Topics

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Hmm uit dit artikel is weinig deftig af te leiden. Hebben de atleten die de gel gebruikte ook de 250ml water erbij gedronken en hebben ze hun vochtballans op peil gehouden? Was de gel geconsentreerd of isotoon? En 81gr KH op 4u30min is toch wel heel weinig.