Vertaalfoutje: Paniek in atletiekwereld voor niks

De hele Nederlandse atletiekwereld was in rep en roer toen het geruchtmakende WADA-rapport uitkwam over doping in de Russische atletiek. In dat rapport werd ook van een Nederlandse ‘athlete’ gerept.

Thomas Dekker
Wie was hij of zij? Maar hiermee werd echter geen atleet bedoeld, maar een wielrenner. Dat is vastgesteld door de Dopingautoriteit. Het betreft oud-coureur Thomas Dekker. Die is vijf jaar geleden na onregelmatigheden in zijn bloedpaspoort opnieuw getest, positief bevonden, en geschorst. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Sinds wanneer is een betrapte opzienbarend nieuws. Ik heb laatst de documentaire over een voormalig 7voudig tour de france winnaar gezien. Voor mij is geen enkele topper in een competetieve sport heilig. Of het nu schaatsen wielrennen zwemmen of golf is.. We willen toch records en bovenmenselijke prestaties zien?

  • @Michiel
    Dit in Nederland. Onze schaarse topprestaties zijn heilig, of ze nu decennia geleden gezet zijn of afgelopen jaar.
    Boven alle verdenking.
    Tenzij je een buitenlandse naam hebt, natuurlijk.

    Ookal zijn er net wat gepakt hier, dan is de conclusie dat de 0,1% net opgeruimd is, en de sport nu echt 100% schoon is.