Paula Radcliffe bereid 1 miljoen te betalen voor leugendetectortest

06-12-2014 Montferlandrun persconferentie 's Heerenberg Nederland foto: kees Nouws /

Afgelopen week kam de internationale atletiekfederatie IAAF met een verklaring dat Paula Radcliffe ten onrechte in verband werd gebracht met doping. Afgelopen zomer kwam de ARD met een documentaire waarin werd gestel dat de IAAF verzuimd had actie te ondernemen op tal van verdachte waarden. Al snel dook ook de naam van Paula Radcliffe op.

Radcliffe ontkende en besloot de zaak verder te onderzoeken. Afgelopen week sprak ze voor het eerst over de kwestie met een journalist van de Daily Mail en probeerde opnieuw haar onschuld aan te tonen. Bovendien verklaarde ze dat ze bereid is een miljoen pond neer te leggen voor een MRI hersenscan die als leugendetectortest kan dienen.

Overigens zal Radcliffe nog een tijd moeten wachten voordat haar naam geschoond is. De verklaring van de IAAF is momenteel van weinig waarde omdat de internationale atletiekbond zelf ook onderwerp van discussie is in deze kwestie. Het WADA heeft een onafhankelijke commissie in het leven geroepen die deze zaak onderzoekt. Die commissie komt waarschijnlijk in januari met haar oordeel.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>