Lancering van de MetaRun: ‘de beste loopschoen ooit gemaakt door ASICS’

Er werd drie jaar in alle geheim aan gewerkt en gisteren was het zover. In Londen werd de MetaRun gepresenteerd. Volgens het Japanse merk is het de beste hardloopschoen die ze ooit gemaakt hebben.

Metarun - Product photography1383

Het idee voor de MetaRun ontstond drie jaar geleden. ASICS wilde een flinke stap maken in de ontwikkeling van haar hardloopschoenen. ASICS bewijst zich al decennialang met klassiekers zoals de Kayano en de Nimbus. Maar het merk wilde niet langer alleen binnen de traditie van deze schoenen vernieuwen. Ze wilden ‘out-of-the-box’ gaan denken en stelden zichzelf een groot doel. De nieuwe schoen moest op vier punten (gewicht, demping, stabiliteit en pasvorm) sterk verbeterd worden ten opzichte van alle schoenen die ze tot dan toe gemaakt hadden.

Dit resulteerde in de MetaRun waarin maar liefst vijf nieuwe technologieën zijn verwerkt. Zo levert de toepassing van FlyteFoam een gewichtsreductie van maar liefst 55 procent op ten opzichte van de traditionele tussenzool. Niet alleen is de zool 20 gram lichter, maar tegelijkertijd is ook de duurzaamheid en de veerkracht van het materiaal verbeterd.

Daarnaast heeft ASICS een nieuwe boog ontwikkeld, de AdaptTruss, die zorgt voor verbeterde stabiliteit bij de afwikkeling. Door de toepassing van twee losse delen kan de schoen zich aanpassen aan de loper. Deze adaptieve technologie zorgt ervoor dat elke loper precies de juiste hoeveelheid stabiliteit uit de schoen haalt.

Metarun - Product photography1504_770

Ook de pasvorm is sterk verbeterd. Er is een externe hielkap toegepast in combinatie met geheugenfoam. Dit zorgt ervoor dat de voet nauw omsloten wordt. Ook de rest van het bovenwerk is vernieuwd en past als een handschoen om de voet.

De MetaRun wordt in een gelimiteerde oplage uitgebracht. Voor Europa zijn slechts 20.000 paar beschikbaar. De schoen moet vooral een showcase zijn voor het beste wat ASICS op dit moment te bieden heeft. De verschillende technologieën die ASICS ontwikkeld heeft zullen in de komende tijd ook hun weg vinden naar de bekende modellen zoals de Kayan.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>