Update: Mohamed Ali Mohamed is vanaf vandaag Nederlander: ‘Ik wil graag naar het EK Cross’

CrossCup_Mol_880_LV_0426_AliMohammed

Update: Mohamed ali Mohamed is vanaf vandaag Nederlander.

mohamed ali mohamed nederlandse naionaliteit

Mohamed Ali Mohamed is de laatste maanden bezig met een gestage opmars in de uitslagen. Steeds vaker meldt de atleet uit Cuijk zich vooraan bij wedstrijden. Zo ook zondag, tijdens de CrossCup in Mol. Hij wist lange tijd mee te gaan met de kopgroep.

Voor Mohamed Ali Mohamed was de wedstrijd in Mol een belangrijke test richting de Warandeloop. Daar wil hij op zijn best zijn want hij hoopt zich te kwalificeren voor het EK Cross. De Somaliër hoopt in Tilburg namelijk te kunnen starten als Nederlander. Hij is inmiddels zes jaar in Nederland en kreeg onlangs een positieve reactie op zijn aanvraag voor een verblijfsvergunning.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Voor een team telt helaas geen top 8 maar top 3. Hopelijk word er wel een team gestuurd kan geen kwaad in de winter voor de ek in Amsterdam!

 • Henk Gierden

  Mooi om te zien dat de cross naar een periode van teruglopende interesse weer aan populariteit wint. Er kan een mooi team worden gezonden.
  Dennis Licht, Roy Hoornweg.
  Gert-Jan Wassink wilde ook gaan.
  Misschien nog aangevuld met: Khalid Choukoud, Tom Wiggers, Jesper van der Wielen.
  Bij de vrouwen:
  Sifan Hassan, Maureen Koster, Andrea Deelstra.
  Kunnen 2 goede teams worden gestuurd als de atletiekunie deze keer wel besluit om een team af te vaardigen. Zou positief zijn voor zowel de cross als de atletiek in het algemeen.

 • René Godlieb

  @meppie u wordt op uw wenken bediend. Vandaag is het positieve advies op het verzoek van naturalisatie omgezet een in een positief besluit. Het positieve besluit is pas geldig wanneer de gemeente dit in een zgn naturalisatieceremonie aan betrokkene ( in dit geval Mohamed) bekend heeft gemaakt. Deze Vindt nog voor de Warandeloop plaats. Dus alles in orde. Dergelijke uitspraken worden uiteraard niet gedaan wanneer er nog geen zicht is op afronding van de procedure……

 • Allemaal hele leuke lopers die vaak in Nederland vooraan lopen maar….een EK cross is toch wel even iets anders.
  Plek bij de top 3 wordt erg moeilijk.
  Plek 7-8 is haalbaar.
  Alleen Tom en Dennis kunnen op dit moment misschien mee met de top 10 van Europa.

 • Peter kun je dat uitleggen waarom je Tom hoger inschat als Mo en Roy? Khalid en abdi? Mo heeft deze zomer 13.32 gelopen en Roy 13.31 dat is sneller als de pr’s van Tom. Als je 4 lopers bij de eerste 20 hebt zitten heb je zeker een medaille.

 • In welk jaar hadden we 4 senioren bij de beste 20 ? (runner) of 3 of 2 ? Noem mij een jaartal a.u.b.
  Ik ben al blij met 1 of 2 lopers bij de top 20.(en als de Russen niet meedoen lukt dit misschien wel).
  EK cross is vechten voor elke centimeter en niet elke goede baan/weg atleet is ook een goede (EK) crosser.