Jonathan Maiyo: ‘Ik ben klaar om het parcoursrecord aan te vallen in Amsterdam’

jonathan Maiyo kenia sep 2015 foto losse veter

Jonathan Maiyo heeft een persoonlijk record van 2u04’56”. Hij gaat zondag als één van de favorieten voor de overwinning van start in de TCS Amsterdam marathon. Samen met zijn goede vriend Abel Kirui, tweevoudig wereldkampioen, bereidde hij zich voor in Kenia. ‘Abel en ik helpen elkaar. In sommige trainingen is Abel sterker, andere trainingen ben ik weer sterker. We helpen elkaar om beter te worden en geven elkaar ook advies. Als ik denk dat er nog iets bij Abel ontbreekt in de training, vertel ik hem dat. En zo doet hij dat ook bij.’

Maiyo heeft een sneller pr dan Kirui. Maar Kirui is degene die op grote kampioenschappen de medailles heeft gewonnen. Naast twee keer wereldkampioen won Kirui ook bij de Olympische Spelen in 2012 zilver op de marathon. Maiyo steekt nu echter in een hele goede vorm. ‘De trainingen zijn heel goed gegaan. En ik heb geen twijfels. Ik ben er klaar voor om het parcoursrecord van de Amsterdam marathon aan te vallen.’

AbelKirui_JonathanMaiyo_2223_770_LV

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Marcel Mangnus

    Een compliment voor Losse Veter is op zijn plaats. Zelden zo uitgekeken naar een marathon als deze editie van Amsterdam en dat dankzij al deze prachtige voorbeschouwingen! Stuk voor stuk leer je de topfavorieten kennen; namen krijgen eindelijk een gezicht en een verhaal.

    Wat opvalt is dat bijna alle toplopers aangeven in uitstekende vorm te verkeren en in staat zijn om het parcoursrecord te breken. Dat belooft!
    Daarnaast nog de boeiende strijd tussen de Nederlanders, waarvan Butter, Nageeye en Choukoud in heel goede vorm verkeren. Ik verwacht een 2.08/2.09 voor Abdi en Khalid en een 2.10/2.11 v0or Butter. Winnende tijd bij de mannen 2.04.