Nike lanceert AeroReact voor optimale regulering van de lichaamstemperatuur

Nike_AeroReact_EnglishGardner_original

Hilversum, 6 oktober 2015 – Elke loper ervaart het tijdens een run: zodra je begint te rennen, krijg je het warm en trek je het liefst de bovenste laag kleding uit om koel te blijven. Je lichaamstemperatuur tijdens het sporten heeft veel invloed op je prestaties. Hoe harder je lichaam moet werken om warm of koud te blijven, des te minder energie je kunt stoppen in je daadwerkelijke performance. AeroReact is de innovatie op hardloopgebied van Nike voor dit najaar. De AeroReact technologie is een nieuwe, responsieve en lichtgewicht stof ontwikkeld op basis van insights van het Nike Explore Team (NXT), het Sport Research Lab en lopers vanuit de hele wereld waarbij de techniek van de stof zorgt voor een optimale regulering van de lichaamstemperatuur.

“Alles wat we doen is gericht op hoe we atleten kunnen helpen beter te presteren en zich comfortabel te voelen en gefocust te blijven,” zegt Brian Stewart, Vice President NXT’s Apparel Innovation Team. “AeroReact heeft het vermogen om zich aan te passen wanneer je lichaamstemperatuur én de omgeving verandert. Zo voel je je constant comfortabel wanneer je het draagt.”

AeroReact is meer dan een gewoon materiaal; het is een draagbare innovatie die real-time anticipeert op beweging en performance. Wanneer het lichaam opwarmt en je begint te zweten, reageert de AeroReact technologie en opent de structuur van de stof om zo beter te ademen en transpiratie af te voeren. Zo houdt het materiaal het lichaam koel wanneer het opwarmt en warm en droog wanneer het afkoelt.

HO15_Nike_Mens_AeroReact_Detail_Gif_large

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>