Abdi Nageeye in voorbereiding TSC Amsterdam marathon: ‘Laag in de 2u09′, misschien wel 2u08′ zit er nu gewoon in’ [ video reportage uit Ethiopië]

Abdi Nageeye Ethiopie foto LV IMG_5617

Tijdens de TCS Amsterdam marathon gaan de vier beste Nederlandse marathonlopers van dit moment (Abdi Nageeye, Khalid Choukoud, Koen Raymaekers en Michel Butter) een limietpoging doen voor de Olympische Spelen. Los van het feit dat het aan de start hebben van dit viertal al uniek is, mogen we gaan uitkijken naar een marathondag vol spannende momenten, strijd en emoties. De Olympische limiet, de strijd onderling en natuurlijk, gaat er iemand van dit viertal onder de 2u10′ duiken? Michel Butter lukte het in 2012. Abdi Nageeye, die veel in Ethiopië traint, heeft er ook zijn zinnen opgezet.

Wij reisden af naar Ethiopië en filmden Abdi Nageeye een dag. We zagen hem trainen met wereldtoppers en zagen een uitermate sterke Nageeye. Zelf steekt Nageeye zijn ambities niet onder stoelen of banken: ‘Laag in de 2u09′, misschien wel 2u08′ zit er nu gewoon in.’

Kijk naar een dag uit het leven van Abdi Nageeye in Ethiopië:

Abdi Nageeye ethiopie IMG_5172

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Alex Bouwmeester

  Echt prachtig om zulke reportages te zien. Kudos aan Losseveter en de Amsterdam Marathon.

  Ben wel benieuwd wat Abdi in de wedstrijd zal gaan doen. Gaat er een groep weg op 2:08.30? Ik zou toch dat “Europese denken” maar aanhouden, gewoon met de groep Butter meegaan en dan op de Spelen maar flink knallen.

 • Wie wil hem hazen naar 1:04:30 halverwege? Niemand?

  Waarom niet laten hazen tot 1:05:30 halverwege, en dan een mooie negatieve split zodat je 2:09:xx loopt?

  Natuurlijk gaat er nog naar de weersomstandigheden gekeken worden, maar gaat de groep sub 2:11 weg op 1:05:30? Butter zou namelijk graag negatieve split lopen…

 • Nederland mag zich gelukkig prijzen met een dergelijke lichting marathonlopers. Stuk voor stuk atleten met een echte passie voor de sport. Hopelijk duiken zowel Michel, Abdi en Khalid onder de limiet in Amsterdam.