Mo Farah wint opnieuw Great North Run

15th IAAF World Athletics Championships Beijing 2015 - Day Five
foto: Alexander Hassenstein/Getty Images for IAAF

De Great North Run is opnieuw een prooi geworden voor Mo Farah. De tweevoudig wereld- en olympisch kampioen wist in de finale de Keniaan Stanley Biwott van zich af te schudden. Biwott probeerde meerdere malen weg te komen bij Farah, maar meer dan een gat van 5 meter zat er niet in voor de Keniaan. Farah, die altijd kan rekenen op zijn verwoestende eindsprint, wachtte tot de laatste 100 meter. Hij legde de ruim 21 kilometer af in een tijd van 59.23.

Bij de vrouwen ging de winst naar Mary Keitany. De Keniaanse zette daarmee haar zegereeks voort. In de laatste 11 halve marathons waaraan zij deelnam heeft zij altijd gewonnen. De ‘winning streak’ houdt daarmee al 6 jaar stand.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • En dat deed hij na een rustige eerste 10 km in 28:45. Daarna dus 11.1 km in 30:38.. Dat is dus 11 km lang 2:45 per km. Indrukwekkend. Mooi hoe Biwott bij elke klim probeerde weg te lopen, maar nooit meer dan 10 meter kreeg. Ooit was daar het WK, toen liep ik 1:03 met plek 50 in de nadagen van mijn carrière.