Detlef de Groot over samen lopen in de Transalpine Run: ‘Die mentale dip heb je nooit samen’

DetlefDeGroot_770_LV
Foto: Losse Veter

Detlef de Groot neemt momenteel samen met Hans van Erck deel aan de Transalpine Run. Het is zijn eerste grote wedstrijd in de Alpen, maar De Groot is zeker geen onervaren loper als het aankomt om zware meerdaagse wedstrijden. Nadat hij geproefd had aan de marathon ging hij op zoek naar een zwaardere uitdaging. Hij kwam uit bij de beruchte Marathon des Sables, de loodzware tocht van 250 kilometer door de Sahara. Van Erck liep de Transalpine Run wel al eens en samen nemen ze een behoorlijke ervaring mee richting de Alpen. Bovendien ervaren ze het als een groot voordeel om als team te lopen. ‘Die mentale dip heb je nooit samen.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>