Fastfood slecht voor herstel

Cheeseburger served with deep fry onion rings

Even was het hot news in de sportwereld: het eten van fastfood na afloop van je inspanning zou net zo goed zijn voor je herstel als sportvoeding. De discussie barstte los. De onderzoekers die deze resultaten naar buiten brachten, keken namelijk vooral naar het herstel van glycogeen: de koolhydraten die worden opgeslagen in je spieren.

door Miriam van Reijen

Een nieuw onderzoek werpt heel ander licht op de zaak. In je darmen bevinden zich miljoenen bacteriën. Deze bacteriën zorgen voor een goede weerstand, een gezond lichaamsgewicht en beschermen je tegen verschillende vormen van kanker en hartfalen. Ook zijn ze nodig voor de opname van verschillende vitaminen. Na het eten van fastfood blijkt dat het aantal gezonde bacteriën in het darmstelsel aanzienlijk daalt. Normaal gesproken bevatten je darmen zo’n 3500 verschillende soorten bacteriën. Na tien dagen fastfood blijkt ruim een derde (1300) van de diversiteit aan bacteriën te zijn verdwenen. Laat na inspanning dat fastfood dus toch maar even staan.

Bron: Heighton Luke, Junk food kills bacteria that protect against obesity, heart disease and cancer, study finds. The Telegraph. May 10, 2015.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>