TomTom Runner Cardio GPS: ‘Functioneel en goed, zonder overbodige toeters en bellen’

TomTom lanceerde afgelopen jaar de Runner Cardio GPS. Dit sporthorloge heeft een ingebouwde GPS en hartslagmeter. De ingebouwde hartslagmeter maakt dat je geen band meer hoeft te dragen om je hartslag te meten. Juist voor hardlopers is dit een fijne technologie omdat je als hardloper zo min mogelijk mee wilt nemen tijdens je run. Je hartslag wordt gemeten middels LED-sensoren en een lens die aan de achterkant van je horloge zitten.

tomtom cardio runner

Qua design is de Runner Cardio GPS een typisch sporthorloge met een brede polsband en een relatief groot scherm. Het horloge bestuur je via een vierkante knop waar je via het drukken op de vier randen van de knop door het menu kan gaan. Dit navigatiesysteem werkt is eenvoudig en scroll je op een logische manier door de menu’s. Je zit bijvoorbeeld al met één keer drukken al in het menu activiteiten. Als taalkeuze behoort Nederlands tot één van de opties en dat werkt toch vaak net iets prettiger.

Trainings opties
Met de TomTom cardio kun je zelf bepalen in hoeverre je gericht wilt trainen. Het horloge biedt diverse trainingsvariaties aan. Zo kun je zelf een intervaltraining voorprogrammeren waarbij je kunt kiezen of je intervals op tijd of op afstand doet en daar dan weer de lengte en de rust bepalen.

Als je graag op hartslag loopt, heb je vijf hartslagzones waarin je kunt trainen. TomTom noemt deze vijf zones: Rustig, Fat burn, Conditie, Snelheid en Sprint. Zodra je een zone hebt gekozen en je loopt tijdens je training erboven of eronder, krijg je een seintje.

Verdere opties zijn dat je rondes loopt (handig voor lopers die wel eens op een atletiekbaan trainen) en kun je zelf een doel bepalen. Je kunt als doel een tijd, afstand of aantal calorieën aangeven. Tijdens je training zie je een cirkel met daarin een percentage hoeveel je van je doelstelling al hebt bereikt.

Extraatje voor lopers
In het algemeen lopen lopers buiten en wordt de afstand via het GPS systeem gemeten. Echter het kan wel eens voorkomen dat je een training op de loopband doet. In dat geval heb je niets aan de GPS. De TomTom heeft hieraan gedacht en daarom kun je dan kiezen voor de optie ‘loopband’. Als je dan loopt berekent het horloge via de bewegingssensor de afstand die je dan aflegt.

Batterij
Een dikke plus bij dit horloge is de batterijduur. Een veel voorkomende klacht over ‘smartwatches’ is dat je ze zo snel weer moet opladen. De batterij van de Tom Tom gaat in ieder geval 8 uur mee als je zowel de GPS als de hartslagmeter in gebruikt. En als je Het opladen gaat vrij eenvoudig: Je hangt hem aan je computer. En dan kun je ook meteen de gegevens van je trainingen uitlezen. Op je horloge zelf, kun je ook je trainingen bekijken, maar dan zie je meer een soort van samenvatting. Op je computer kun je je gegevens opslaan in het TomTom logboek ‘My Sports’. Echter men heeft er ook voor gezorgd dat je gegevens kunt delen op andere trainingsplatforms als Strava en Runkeeper.

Conclusie
De TomTom Runner Cardio GPS heeft alle functionaliteiten die zowel beginnende als gevorderde lopers nodig hebben. De weergave van cijfers en gegevens ophet display is helder en duidelijk, wat maakt dat je tijdens het hardlopen ook moeiteloos even je tijd, hartslag etc kunt checken. De opbouw van de menu’s zitten logisch in elkaar en qua design kun je met dit horloge ook nog eens goed voor de dag komen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>