Winst en nationaal record voor Dafne Schippers in Londen

Schermafbeelding 2015-07-25 om 18.02.09

Dafne Schippers heeft de 100 meter tijdens de Diamond League in Londen gewonnen. Ze deed dat in een tijd van 10.92. Daarmee verbeterde ze haar eigen nationale record. Dat stond op 10.94, enkele weken geleden gelopen tijdens de AA Drink FBK Games.

uitslag
1 Dafne Schippers 10.92
2 Blessing Okagbare-Ighoteguonor 10.98
3 Murielle Ahouré 11.01
4 Dina Asher-Smith 11.06
5 Jeneba Tarmoh 11.10
6 Tianna Bartoletta 11.12
7 Charonda Williams 11.14
8 Alexandria Anderson 11.23
9 Shalonda Solomon 11.31

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Na 10 meter geef je er weinig meer voor, maar haar topsnelheid moet frustrerend zijn voor de tegenstanders. Inderdaad ook lekker om het 2 keer in een dag te doen onder 11 seconden.

 • Marcel de Veen, Abdijcross

  Ze maakt korte metten met loopsters die 10.80 en 10.81 hebben gelopen. Dat belooft nog wat voor de 200 meter. Gokje: 21.85?

 • Fantastisch prestatie van Schippers.

  Deze ochtend op radio 1 over de sport van het weekend. Belangrijkste nieuws is dat Verstappen 4e is geworden. Als voetnoot wordt gezegd dat Schippers ‘goed’ heeft gelopen in Lausanne?!?! Op radio 3 werd ook de sport van het weekend doorgenomen: wielrennen, BMX, formule 1, geen woord over de atletiek. Onbegrijpelijk.

  Is dit een probleem van de media? Of zou de Atletiekunie deze prestaties beter moeten uitdragen?

 • kees sluys

  Erwin, het is eigenlijk schandalig. Misschien zou de Atletiekunie wat assertiever kunnen zijn, maar het hoofdprobleem ligt natuurlijk bij de media. Die zijn gewoonweg te weinig geïnteresseerd in atletiek.
  BMX…. inderdaad, waar hébben we het over?

 • Frank Koopmans

  Ligt in dit geval waarschijnlijk grotendeels aan Radio 3. Dat zijn geen sporters. Niet teveel waarde aan hechten dus.

  Het feit dat de IAAF de hoofdprijs wilde voor de uitzendrechten kost de atletiek natuurlijk nog steeds dagelijks aandacht.

  Verder ben je afhankelijk van hoe expressief atleten zijn. Dat kan beter. Mensen willen emotie zien. Martina’s tijden weet niemand meer, maar “ik ben blij” kent iedereen 😉

 • kees sluys

  ‘…. afhankelijk van hoe expressief atleten zijn.’
  Onzin!
  Journalisten met diepgaande liefde voor en kennis van de sport – en de
  mogelijkheid om zulks naar buiten te brengen: daar ontbreekt het aan.

 • Idd Kees, een andere commentator met meer passie en parate kennis zou ook al enorm schelen. Dan gaat een (radio/tv) fragment alle zenders over. (àla Jack van Gelder, Frank Snoeks, Hans van Zetten).
  Of een mede-sporter zoals Marianne Vos afgelopen zondag in Parijs. (Jip bij EK marathon vorig jaar was trouwens ook leuk!)