Pippa Middleton loopt haar eerste marathon, in Kenia

PippaMiddleton_Kaiketsu_770_LV
Foto: Kaiketsu

Pippa Middleton, de schoonzus van Prins William, heeft onlangs haar eerste marathon gelopen. En ze koos niet de makkelijkste uit. Middleton koos voor de Tusk Trust’s Safaricom Marathon in Kenia. De marathon voert door het Lewa Wildlife Conservancy, een prachtig natuurpark in Kenia en vond eind juni plaats. De omstandigheden waren extreem zwaar. Het was bloedheet en het gebied ligt op zo’n 1800 meter hoogte waardoor er ook nog eens de zuurstof op rantsoen is. Bovendien loop je de kans om wilde dieren tegen het lijf te lopen.

‘Ik had gelezen over deze marathon en toen ik de beelden zag wist ik dat ik daar wilde debuteren,’ vertelde de 31-jarige Britse na afloop. Het bleek een zware tocht voor haar. Halverwege overwoog ze om te stoppen. ‘Ik was doodop. Ik werd heel erg emotioneel. Het was zwaar, zwaarder dan alles wat ik tot nu toe had meegemaakt. Alle energie, uithoudingsvermogen en volhardendheid werd aangesproken,’ zo liet ze na afloop weten.

Middleton leverde uiteindelijk een knappe prestatie. Ze finishte in een tijd van 3:56 en finishte daarmee als 7e vrouw en 30e overall van de in totaal 1400 deelnemers.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>