‘Ice slurries’ drinken tijdens inspanning in de warmte verbetert duurprestatie

Eisgetränk

Sporters die tijdens inspanning in de warmte “ice slurries” drinken verbeteren hun duurprestatie in vergelijking met het drinken van een drank van 3 en 29 ºC (verbetering van respectievelijk 3,3 en 6,2%). Hoewel de sporters dat anders ervoeren had het drinken van de “ice slurries” geen effect op de kerntemperatuur.

Warmte
Het is een vaak terugkerend thema in de sportwereld, sporters die moeten presteren in de warmte. Zo is de kans groot dat de temperatuur tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 behoorlijk oploopt. Lees verder op Topsport Topics

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • In het wielrennen vooral in de Tour zijn ze daar al enkele jaren mee bezig. Halen ze de sportdrank door een slush puppie machine. Enige probleem is dat het niet lang als vloeibaar ijs blijft bij warme temperaturen.