Anne Luijten pakt limiet na slotronde van 69 seconden: ‘Echt ongelofelijk’

Anne Luijten IMG_5453
Foto: Losse Veter

Anne Luijten greep dit weekend de laatste kans met beide handen aan om zich te kwalificeren voor het EK onder 23 jaar. Ze liep de 5000 meter tijdens de Eef Kamerbeek Games en kwam tot een tijd van 16:06.07. Aan die tijd ging een zinderende laatste kilometer vooraf. ‘De haas ging in het begin te hard, ik heb die meiden toen laten gaan. Daardoor liep ik het grootste deel van de race alleen. Na 4 kilometer zat ik boven de 13 minuten en ik dacht alleen maar dat het weer niet ging lukken. Ik weet niet waar die laatste kilometer vandaan kwam.’ Luijten liep een indrukwekkende slotronde van 69 ronde, waarmee ze niet alleen de limiet maar ook de zege in de wedstrijd en de dagprijs. Ze was dan ook ongelofelijk blij na afloop.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>