Vredesloop Den Haag opent inschrijving op Bevrijdingsdag

Vredesloop445003_770

De populaire Vredesloop Den Haag, ooit georganiseerd als eenmalig evenement, beleeft op zaterdag 19 september zijn derde editie. De inschrijving voor deze bijzondere loopbelevenis gaat open op een toepasselijk moment: op Bevrijdingsdag, de nationale feestdag op (dinsdag) 5 mei.

De Vredesloop Den Haag heeft net als vorig jaar vier afstanden: 1,5 – 2,5 – 5 – 10 kilometer. De schitterende parcoursen rond het Vredespaleis zijn geprolongeerd. Inschrijven kan via www.vredesloopdenhaag.nl. Het aantal deelnemers per onderdeel is niet onbeperkt. Net als de afgelopen jaren geldt voor de startbewijzen: op = op!

De Vredesloop is onderdeel van Just Peace 2015. Op dat evenement, van donderdag 18 tot en met maandag 21 september, viert Den Haag op verschillende manieren de Internationale Dag van de Vrede. Behalve de Vredesloop kent het Just Peace Festival activiteiten als de Vredesrally, het ONE Festival, Peace in the Park, Peace Palace by Night en de World Press Photo-tentoonstelling.

Goede doel van de 3de Vredesloop Den Haag is UNICEF. De bedoeling is geld in te zamelen voor meisjes in Indonesië. Eén op de zes meisjes trouwt in dat land al voor haar achttiende verjaardag. UNICEF gaat zich hard maken om kinderen een échte kindertijd te geven. Deelnemers aan de Vredesloop Den Haag kunnen bij inschrijving een donatie doen aan UNICEF.

Aanvankelijk zou de Vredesloop eenmalig worden georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis en Haag Atletiek in 2013. Het evenement telde toen circa negenduizend enthousiaste deelnemers. Het sloeg zo aan bij de lopers, toeschouwers, sponsors en het Haagse gemeentebestuur, dat het idee ontstond er in samenwerking met Haag Atletiek een traditie van te maken.

Wie zich op tijd inschrijft, krijgt op zaterdag 19 september opnieuw de kans te genieten van de Vredesloop Den Haag, een sportief hoogtepunt in de stad van vrede & recht.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>