Parcoursverkenning IRONMAN Maastricht met Yvonne van Vlerken [+ video + interview]

Yvonne van Vlerken_03 foto Wouter Roosenboom

Yvonne van Vlerken was onlangs in Nederland om het parcours van de IRONMAN in Maastricht te verkennen. Op 2 augustus wordt de eerste editie georganiseerd. Van Vlerken, voormalig wereldrecordhoudster op deze afstand, heeft haar zinnen gezet op de overwinning. ‘Mijn ambitie is om deze eerste editie te winnen. Dit is de eerste IRONMAN in Nederland en ik denk dat het voor de sport heel goed is. We zijn toch echt een loop, fiets en zwemlandje dus eigenlijk is triatlon heel laagdrempelig om in te stappen.’

Op 2 augustus wordt dan ook naast de volledige triatlon (3,8km zwemmen, 180km fietsen en een marathon lopen als slotonderdeel) een estafette aangeboden. Teams van drie personen kunnen zich inschrijven om elk 1 onderdeel te doen.

We verkenden met Yvonne het parcours en zij vertelde onder ander ook hoe ze aan haar bijnaam ‘flying blond dutch girl’ komt en hoe het af is gelopen met haar verbrijzelde sleutelbeen.

(Foto: Wouter Roosenboom)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>