Review ASICS GEL Nimbus 17: ‘Het voelt alsof ik bij het neerkomen word opgevangen’

ASICSGELNimbus_30924_770
Foto: Annemieke Korver

Toen ik enkele jaren geleden begon met hardlopen, kocht ik direct een paar goede hardloopschoenen. Ik deed een loopanalyse in een hardloopspeciaalzaak, liet me adviseren en liep met een paar nieuwe ASICS hardloopschoenen naar buiten. Deze comfortabele hardloopschoenen hebben me geleerd hoe fijn hardlopen kan zijn. En die hobby is nooit overgegaan. Sterker nog, ik ben in training voor mijn tweede marathon.

door Annemieke Korver

Voor de marathon is het noodzaak om veel trainingskilometers te maken. Korte runs, intervallen en lange duurlopen. Langzaam bouw je je km-totalen op. Als je veel kilometers maakt, dan is het verstandig om het aantal gelopen kilometers op je schoenen bij te houden. Op die manier weet je wanneer je schoen ongeveer aan vervanging toe is. Ben jij op zoek naar een nieuw paar hardloopschoenen of kan je wel een extra paar gebruiken? Probeer dan eens de ASICS Nimbus, dé toonaangevende neutrale hardloopschoen. Voor Losse Veter testte ik de ASICS GEL Nimbus 17, een schoen die voor heel veel lopers geschikt is.

ASICS GEL Nimbus 17
Hardloopschoenen worden continu ontwikkeld. Schoenen worden steeds lichter, de (naadloze) materialen steeds beter vanwege de luchtdoorlatendheid en daarnaast ondergaat ook de demping in de zool een hele ontwikkeling. Voeg je al deze elementen samen, dan kom je al snel uit op ASICS GEL Nimbus 17. Deze ASICS schoen is niet de lichtste onder de hardloopschoenen, maar wel lichter dan andere ASICS hardloopschoenen. De nieuwe verbeterde FluidRide tussenzool maakt dat de schoen lichter is, maar zijn veerkracht behoud. FluidRide wil namelijk zeggen dat de zool van twee lagen is gemaakt. Beide lagen zorgen voor een betere demping, wat de schoen ook goed geschikt maakt voor de lange afstanden. Daarnaast bevat de schoen de Guidance Line Technology. Deze groef in de zool van de schoen maakt dat je voeten worden gestimuleerd tot een betere afwikkeling. Je loopstijl kan hierdoor efficiënter worden, wat kans op blessures voorkomt en zorgt dat je makkelijker loopt.

ASICSGELNimbus_319979_770
Foto: Annemieke Korver

De ASICS Gel Nimbus 17 is een neutrale schoen, maar lijkt ook geschikt voor hardlopers die wat extra stabiliteit kunnen gebruiken. De schoen is gemaakt van ademend mesh (stof van de schoen) en textiel. Ondanks dat de stof dunner is, krijgt de schoen zijn stabiliteit door strategisch geweven lijnen. De verschillende materialen zijn zo met elkaar verweven dat er bijna geen naden voelbaar zijn en dit zorgt voor stabiliteit en comfort.

Na al deze pluspunten te hebben gelezen is het tijd voor de test. Hoe voelt de ASICS GEL Nimbus 17 om mijn voeten? En nog belangrijker: Hoe voelen de schoenen aan na een paar km hardlopen?

ASICSGELNimbus_330129_770
Foto: Annemieke Korver

Mijn ervaring
Vaak voel je al snel bij het aantrekken van de schoen of je de schoen prettig vindt zitten. Dat was bij de ASICS Gel Nimbus 17 het geval. De schoen sloot direct goed om mijn voet aan en voelde als gegoten. Strak om mijn voet, maar wel met genoeg beweegruimte bij mijn tenen. Ik ben enthousiast, tijd voor een run!
Als ik op een rustige pace loop, wikkel ik mijn voeten af. Ik land op mijn achtervoet, wikkel deze af en zet vervolgens af met mijn voorvoet. Tijdens het hardlopen viel mij direct een enorm fijne demping op. Het voelt alsof ik bij het neerkomen werd opgevangen. Een soort schokdemper. Het Rearfoot and Forefoot GEL Cushioning System in de schoen is zo gemaakt dat het de schok bij het landen van de voet opvangt en je ondersteunt bij het afzetten van je voet. Dit zorgt ervoor dat het hardlopen makkelijker word gemaakt, doordat je keer op keer als het ware omhoog word geduwd. Hiermee wil ik niet zeggen dat er een soort van springveren onder je voeten zitten, maar een fijne zachte demping mag je wel verwachten.

ASICSGELNimbus_33949_770
Foto: Annemieke Korver

Het enthousiasme wat ik had bij het aantrekken van de schoen, bleef ook gedurende het hardlopen aanwezig. De schoen is licht, de demping is fijn en de aansluiting van de schoen om mijn voeten is super. Kortom, ik ben enorm enthousiast. Qua stabiliteit geef ik echter de voorkeur aan mijn eigen (licht)corrigerende schoen. Dit komt omdat mijn manier van hardlopen en (de stand van) mijn voeten hier om vragen. En dat advies wil ik jou ook meegeven. Iedereen heeft zijn eigen loopstijl en iedereen heeft verschillende voeten. Mijn ervaring hoeft niet te betekenen dat jij de ASICS GEL Nimbus 17 op dezelfde manier ervaart. Laat je adviseren bij een hardloopspeciaalzaak, maar neem de keuze voor de prachtige ASICS Gel Nimbus 17 zeker in overweging. Want zeg zelf: niet alleen de voeten maar ook het oog wil wat, toch?

Hele fijne hardloop kilometers toegewenst!

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Albert jan

  Helaas is mijn ervaring tot nu toe minder. Ik heb na een half uur branderige voeten. Verschrikkelijk! Ook vind ik ze vrij zwaar. Heb er nu nog maar 50 km mee gelopen. Hopelijk verandert mijn mening

 • Demping is het omzetten van kinetisch energie in warmte.
  Een rem die je kunt aantrekken. En waar nooit iemand goed van heeft leren lopen, laat staan snel.

 • rudy roelandt

  Al 11 jaar loop ik op Asics Nimbus en nog nooit zo ontevreden geweest! Ze zitten aan de voet als gegoten maar klikken volledig naar binnen.
  Na twee maal in te wandelen en twee maal te lopen kan ik ’s morgens bijna niet op mijn enkels staan. Maandag mee terug naar de winkel hopelijk hebben ze een oplossing. Deze schoen raad ik Nimbusloper AF!!!!

 • Ik ben aan mijn derde paar Nimbus bezig, hiervoor heb ik de 13 en de 15 gehad. De 17 heeft inderdaad wat meer veranderingen. Als ik nieuwe schoenen koop twijfel ik altijd de eerste paar trainingen, heb ik wel de goede schoenen gekocht, maar bij de Nimbus 17 had ik die twijfel helemaal niet, ze zaten meteen perfect, goede demping, heerlijke schoen.

 • hugo kusters

  Tot nu toe vond ik de Nimbus te breed, maar deze 17 is aangenaam smal, lekker neutraal en geeft voor mijn gevoel de juiste demping. Al geruime tijd loop ik er mijn duurlopen en baantrainingen op 🙂

 • na de nimbus 16 is de 17 voor mij in ieder geval geen succes, direct na de 1e keer lopen pijn aan lies, knie en nog wat vage klachten. na op de 16 nooit ergens last van gehad te hebben! na een paar keer opnieuw proberen toch maar weer een paar keer op mijn oude nimbus 16 gelopen en de pijntjes verdwenen als sneeuw voor de zon….. dus niet zonder meer een opvolger maar eerder een totaal andere schoen!! nu maar nieuwe schoenen laten opmeten, maar zal zeker geen nimbus 17meer worden,

 • De snelheden van Annemieke zijn waarschijnlijk heel anders (lager, als de gevonden tijden op haar betrekking hebben) dan mogelijk veel van de mensen die op dit artikel reageren.
  Dus de klappen die je krijgt bij elke stap zijn ook er verschillend en ook de loopstijlverschillen zullen aanzienlijk zijn. Dat maakt dit soort reviews lastig om te beoordelen en op af te gaan voor de eigen keuze, behalve dat ze wel een nuttige kapstok kunnen zijn om ervaringen te delen. Dus toch maar zelf naar de winkel of het iets voor je is….?