Ashton Eaton komt opnieuw naar FBK Games

08-06-2014 FBK Games Hengelo Nederland Atletiek foto: Kees Nouws

Meerkampkampioen Ashton Eaton komt ook dit jaar naar de AA Drink FBK Games. De Amerikaan start in ieder geval bij het verspringen en op een sprintafstand. Ook zijn vrouw, meerkampster Brianne Theisen-Eaton, komt in actie tijdens de AA Drink FBK Games. Ashton Eaton verraste vorige editie van de AA Drink FBK Games met een tweede plek op de 400 meter horden in een tijd van 49.07 seconden. Hij moest toen alleen de Puertoricaan Javier Culson (48.66) voor laten gaan.

Eaton komt in topvorm naar Hengelo ter voorbereiding op de meerkampwedstrijd in Gotzis een week later. Daar wil hij zijn eigen wereldrecord op de tienkamp gaan aanvallen.

De huidige Olympische en wereldkampioen tienkamp én wereldrecordhouder punten komt graag naar Nederland: ‘De AA Drink FBK Games is één van mijn meest favoriete wedstrijden. Het niveau van de wedstrijd, de ambiance en het publiek: het is allemaal geweldig. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat er zoveel kinderen aanwezig zijn. Dat zie je bij geen enkele andere wedstrijd en dat maakte de AA Drink FBK Games fantastisch’.

Meeting director Hans Kloosterman kan, na sprintkoningin Dafne Schippers, weer een absolute topatleet verwelkomen in Hengelo. ‘Wij willen bij de AA Drink FBK Games onze Nederlandse atleten graag koppelen aan internationale sterren. Daarin zijn we met Ashton bij het verspringen en de sprint in ieder geval geslaagd’.
De AA Drink FBK Games is een IAAF World Challenge wedstrijd die sinds 1981 jaarlijks wordt gehouden in het FBK Stadion in Hengelo. Tweehonderd nationaal en internationaal bekende atleten, vierhonderd vrijwilligers, bijna honderd sponsors, twintig onderdelen, twee recreatieve lopen en 8.000 toeschouwers maken van de AA Drink FBK Games het succesvolste eendaagse atletiekevenement in Nederland.

Dit jaar staan de AA Drink FBK Games gepland op Pinksterzondag 24 mei. Aanvangstijden verschijnen binnenkort op de site, de NOS doet live verslag van de wedstrijd.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>