Video: Zo liep Abdi Nageeye tijdens de Parelloop 2013 naar een nieuw nationaal record 10km

Parelloop: Abdi Nageeye verbetert Nederlands record 10km: 28’08″ [interview +uitslagen]

Aanstaande zondag is de 27ste editie van de Parelloop, de wedstrijd met een rijke historie aan nationale- en wereldrecords. In 2001 verbeterde Sammy Kipketer er het wereldrecord op de 10km (27’18”) en in 2009 scherpte Micah Kogo dit wereldrecord aan tot 27’01”. Als we kijken naar nationale records dan zien we Abdi Nageeye als regerend recordhouder. Hij verbeterde twee jaar geleden, op 7 april 2013, het nationale record 10km. In een spannende race kwam Nageeye toen tot een tijd van 28:08 en verbeterde daarmee het oude record met één seconde. Het oude record stond op naam van Luc Krotwaar. Die liep op dezelfde dag, elf jaar eerder, zijn tijd eveneens in Brunssum.

Bekijk hieronder de beelden van Nageeye’s race:

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>