Sondre Nordstad Moen verbetert pr in Venloop: ‘Ik wil naar de Spelen, desnoods op de marathon’

SondreMoenVenloop_770_LV
Foto: Losse Veter

Sondre Nordstad Moen verbeterde afgelopen zondag zijn persoonlijk record op de halve marathon tijdens de Venloop. Toch was de Noor na afloop niet helemaal tevreden. Hij klokte een tijd van 1:02.32, een verbetering van zijn beste tijd met 16 seconden, maar nog 19 seconden te langzaam voor het Noors record. Een record dat al sinds de jaren ’80 staat en dat Moen graag uit de boeken had gelopen. Toch overheerste uiteindelijk de tevredenheid. De Noor heeft namelijk lange tijd gekampt met een peesblessure onder zijn voet en lijkt inmiddels weer terug op zijn oude niveau.

De Noor gaat zich nu richten op het baanseizoen. Na afloop daarvan zal hij de balans opmaken. Hij wil graag naar de Olympische Spelen. Lukt het hem niet om zich te kwalificeren op de 10.000 meter, dan zal hij hoogstwaarschijnlijk een poging wagen op de marathon.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>