Jesper van der Wielen en Khalid Choukoud aan de start in Parelloop

18-01-2015 Abdijcross NKCross Rolduc Kerkrade Nederland Atletiek foto: Kees Nouws :

De Parelloop in Brunssum geldt al decennialang als een van de snelste 10-kilometerwedstrijden in de wereld. Dit maakt dat Nederlandse en internationale topatleten ieder jaar weer de weg weten te vinden naar het Zuid-Limburgse Brunssum. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd een sterk veld samen te stellen.

De snelste loper die op zondag 29 maart aan de start zal verschijnen is de Marokkaan Taoufik Allam. Hij werd afgelopen zondag Marokkaans kampioen op de cross. Een prestigieuze zege die internationaal veel aanzien geeft. Met een persoonlijk record van 27.45 is hij de te kloppen man in Brunssum. De Marokkaan zal onder andere tegenstand krijgen van zijn landgenoot Mourad el Bannouri en de Kenianen Amos Mitei en Daniel Yator.

Bij de Nederlanders zal de strijd gaan tussen Khalid Choukoud en Jesper van der Wielen. Beide atleten hebben een goede winter gedraaid en pakten een kleine twee maanden geleden respectievelijk goud en zilver tijdens het nationaal crosskampioenschap in Kerkrade. Jesper van der Wielen richt zich nu op het baanseizoen. Hij richt zich op een snelle 5000 meter en wil zich op die afstand proberen te kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Beijing. Choukoud richt al zijn peilen op het najaar. Hij gaat van start in de TCS Amsterdam Marathon en wil zich daar kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>