Jesper van der Wielen en Patrick Stitzinger bij eerste Stevensloop

23-11-2014 Warandeloop Tilburg Nederland Atletiek foto: Kees Nouws /

De eerste editie van de Stevensloop heeft met Jesper van der Wielen meteen een nationale toploper aan de start van de 10 kilometer. Naast de snelle loper van Team Zevenheuvelen zal meervoudig Nederlands kampioen Patrick Stitzinger van start gaan bij de nieuwe Nijmeegse stadsloop. Ook bij de vrouwen staan enkele sterke loopsters aan de start van de 10 kilometer.

Jesper van der Wielen
Voor Van der Wielen is de Stevensloop een thuiswedstrijd. De 23-jarige geboren Wijchenaar woont sinds ruim een jaar in Nijmegen en traint bij Team Zevenheuvelen. In zowel 2013 als 2014 werd Van der Wielen Nederlands kampioen op de 5000 meter en op de 10 kilometer wist hij al eens onder de 29 minuten te lopen. In voorbereiding op een snelle 5000 meter in de zomer komt hij bij de Stevensloop aan de start op de 10 kilometer.

Team Zevenheuvelen
Ook nationale topper Patrick Stitzinger zal starten op deze afstand. New Balance-atleet Stitzinger heeft diverse nationale titels op zijn naam. Zo was hij drie keer de beste halve marathonloper van Nederland en twee keer de beste marathonloper. Op de kortere afstanden was hij succesvol met onder andere een Nederlandse titel op de 10 kilometer. Naast nationale toppers Van der Wielen en Stitzinger doen enkele sterke lopers vanuit Team Zevenheuvelen mee aan de 10 kilometer. Onder hen Joeri Wolf, die zijn rentree maakt na lang blessureleed. Ook Nijmegenaren Jorrit Cleij en Wouter Jansen gaan de strijd aan om de podiumplaatsen.

Vrouwen
Bij de vrouwen wordt het veld aangevoerd door Irene van Lieshout. In februari liep de Nijmeegse studente een nieuw persoonlijk record op de 10 kilometer in 33.50 minuten. Hiermee is zij niet de atlete op de startlijst met de snelste tijd achter haar naam, want Lesley van Miert liep al eens 33.27 minuten. Van Miert is echter aan het terugkomen van een blessure.

Zweeds kampioene
Een andere vrouw om naar uit te kijken is de Zweedse Sarah Lahti. Zij werd onlangs Zweeds kampioene op de 3000 meter indoor en presteerde als juniore erg sterk op de baan. Bij de Stevensloop zal zij de strijd aangaan met de Nederlandse vrouwen op de 10 kilometer. Team Zevenheuvelen-loopsters Julia van Velthoven en Marije Peters zullen ook voorin te vinden zijn. Beiden kenden een sterk winterseizoen, wat Van Velthoven een zilveren medaille opleverde bij het NK korte cross.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>