Einde samenwerking Sanne Verstegen en TDR

21-02-2015 NK Indoor Senioren Apeldoorn Nederland Atletiek foto: Kees Nouws /

Na een samenwerking van ruim twee jaar hebben Guido Hartensveld en Sanne Verstegen besloten de samenwerking te stoppen. Verstegen kiest ervoor om de begeleiding volledig in handen te geven van haar echtgenoot Peter Wolters. Ondanks het feit dat de afgelopen 2 seizoenen zeer succesvol waren voor de 29- jarige atlete, besloot Verstegen aan het einde van het zomerseizoen het avontuur op te zoeken en in de Verenigde Staten te gaan trainen.

Coaching op afstand afgelopen winter bracht echter niet het gewenste resultaat. Guido Hartensveld: “Als coach heb ik niet het gevoel dat ik op deze manier de begeleiding kan geven waar ik toe in staat ben en die Sanne in mijn ogen nodig heeft.” Evaluatie na het indoorseizoen heeft doen besluiten om de samenwerking te stoppen. “We voelden ons allebei niet goed bij het verloop van de afgelopen maanden en bovendien hadden we vooraf duidelijk afgesproken om vooral de resultaten van het indoorseizoen te gebruiken als norm” aldus Verstegen.

“Sanne kan beter helemaal haar eigen weg kiezen in plaats van allerlei compromissen sluiten. Gezien de positie waarin ze zich nu bevindt is dat de beste keuze. Daar waren we het snel over eens gelukkig.” aldus Hartensveld. In 2014 naderde de Castricumse een aantal keer de magische 2’00” grens op de 800m, met 2’00″55 als snelste tijd. Het is de grote droom van Verstegen om zich in 2016 te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Jammer dat de samenwerking stopt.
  Guido heeft ervoor gezorgd dat ze grote progressie heeft geboekt.
  De limiet voor de olympisch spelen moet haalbaar zijn.
  Voor het wk van dit jaar is het 2:00:37
  De olympische limiet is niet veel scherper. ( kon deze even niet vinden).
  Wens haar veel succes op weg naar Rio!

 • Erg jammer voor de toekomst van Verstegen. Zeker omdat je weet dat er geen betere ploeg/trainer is. De atleten die TDR verlaten lopen vaak geen persoonlijke records meer. Toch hoop ik dat het dit keer anders is.

 • Alex Bouwmeester

  En volgens mij Richard Douma ook…

  Er zijn altijd mensen die zeiken over de TDR; Balans tussen nature en nurture zou niet goed zijn, atleten zouden stukgelopen worden daar, etc.

  Feit is dat de atleten van de TDR ruim 300 NK medailles heeft weten te pakken sinds hun bestaan. Feit is ook dat atleten nu eenmaal geblesseerd raken en dat atleten stoppen bij een groep als het minder gaat.

  En feit is dat Bjorn en Richard het ook prima kunnen zonder. Er is, zoals Stijn kort maar krachtig verwoordde, altijd een betere trainer, groep en schema. Atleten zoeken continu naar de beste plek voor hun om te trainen. Voor sommigen is het de TDR, voor anderen Phanos/Team Zevenhuivelen/Team Thuijs/Honore Hoedt etc.

  Ik wens Verstegen alle geluk met haar sportieve carrière. Vond dat ze mooi karakter had laten zien tijdens de NK op de 800 meter en ze is denk ik zeker op de goede weg.