Combi van glucose en fructose verbetert langdurige fietsprestatie, voor hardlopen niet bewezen

Het innemen van een combinatie van glucose en fructose kan een intensieve fietsprestatie van meer dan 2 uur bevorderen, vergeleken met het innemen van glucose alleen. Bij kortere inspanning of loopprestaties lijkt het innemen van een grote hoeveelheid gecombineerde koolhydraten niet nuttig. Dit blijkt uit een Amerikaans overzichtsartikel.

Koolhydraten
In het lichaam zijn koolhydraten opgeslagen in de vorm van glycogeen. Bij langdurige intensieve inspanning verbruiken de spieren deze glycogeenvoorraad en moet een sporter koolhydraten innemen (bijvoorbeeld suiker) om de spieren van energie te kunnen blijven voorzien. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>