Acht Keniaanse atleten geschorst

22-09-2013 Dam tot Damloop Amsterdam-Zaandam Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -
Flomena Chepchirchir, links op de foto

De Keniaanse krant Daily Nation maakte deze week bekend dat maar liefst acht atleten geschorst zijn vanwege het gebruik van prestatiebevorderende middelen.

De meest bekende is Flomena Chepchirchir. Zij maakt onderdeel uit van het Nederlandse managementbureau Volare Sports en heeft al een aantal wedstrijden in Nederland gelopen. Haar persoonlijke records op de 10, 15 en 20 kilometer zijn allemaal in Nederland gelopen. De atlete werd in 2013 tweede in de marathon van Frankfurt. Zij heeft een schorsing van zes maanden gekregen. Om welk middel het gaat is niet bekend.

De overige atleten hebben allemaal zwaardere schorsingen gekregen. De langste schorsing is voor Alice Ndirangu. Het is voor haar al de tweede maal dat ze tegen de lamp loopt.

Emily Chepkorir en Elizabeth Chelagat hebben allebei een schorsing van twee jaar gekregen. Hetzelfde geldt voor de volgende Keniaanse mannen: Julius Mutai, who won the 2014 Copenhagen Marathon in May, Stephen Tanui, Philip Kandie, en James Nyankabaria.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>