Jesper van der Wielen: ‘In de trainingen had ik al het gevoel dat ik weer terug ben’

18-01-2015 Abdijcross NKCross Rolduc Kerkrade Nederland Atletiek foto: Kees Nouws :

Na een spannende strijd met Khalid Choukoud won Jesper van der Wielen vandaag zilver bij het NK cross in Kerkrade. ‘Toen het echt ging gebeuren gleed ik heel even uit.’ De 23-jarige Van der Wielen heeft zich de afgelopen weken voorbereid in Zuid-Afrika. ‘In de trainingen had ik al het gevoel dat ik weer terug. Ook tijdens de wedstrijd voelde het goed aan. Heuvel op zat ik in het zuur en kwam ik er niet meer uit. Ik denk dat het net nog gebrek aan inhoud is maar voor nu ben ik echt tevreden.’

Van der Wielen kende twee moeizame jaren en hoopt hier vandaag een punt achter te hebben gezet. ‘Na Mol was ik zo teleurgesteld. Ik heb twee jaar lopen klooien, heb twee jaar wedstrijden gelopen waar ik nooit tevreden mee was. Ik hoop dat ik nu verlost blijf van pijntjes en dat ik op de baan iets heel moois kan laten zien. Ik hoop dat ik op de 5.000m echt naar die 13’20” kan gaan. Als 20-jarige liep ik 13’29” en toen trainde ik echt nog niet veel.’

In samenspraak met zijn trainer Joshua Mols gaat Van der Wielen de komende tijd enkele indoorwedstrijden doen. ‘Ik wil dat gebruiken als een snelheidsprikkel richting de zomer.’ We spraken Van der Wielen na afloop van de race.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>