Bondscoach Grete Koens blikt vooruit op EK Cross: ‘We gaan de spikes aan de voeten tapen’

07-12-2013 European Cross Country Championships Belgrado Servie Atletiek   Foto: Kees Nouws -

De Nederlandse selectie is al vanaf zondag in het Bulgaarse Borovets om zich voor te bereiden op het EK Cross van aanstaande zondag. Dat bleek een goede zet. Niet alleen is het parcours op hoogte en hebben de Nederlandse atleten al goed kunnen acclimatiseren, daarnaast hebben zij zich goed kunnen voorbereiden op de loodzware omstandigheden. ‘We staan met 1-0 voor’, zo luidt de analyse van bondscoach Grete Koens. Het parcours is extreem drassig en het zal zondag een ware slijtageslag worden. De Nederlanders hebben nog speciaal spikepuntjes van 18 millimeter laten overkomen. En dat is slechts een deel van de voorzorgsmaatregelen. ‘We gaan de spikes aan de voeten tapen’, vertelt Koens. ‘Ik ben vandaag mijn beide schoenen verloren op het parcours, en die zaten echt heel goed vast.’ Volgens Koens is het Nederlands team er in ieder geval helemaal klaar voor.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>