Leden HAAG Atletiek halen 3.545 Euro op voor Rosina Hodde

23-02-2014 NK Indoor Senioren Apeldoorn Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Met de crowdfunding campagne ‘Rosina naar Rio’ heeft HAAG Atletiek € 3.545,- opgehaald voor haar topatleet Rosina Hodde. In zes weken tijd hebben leden van de club en andere fans van Rosina dit bedrag bij elkaar gebracht. Dankzij het succes van de campagne komt de Olympische droom van hordeloopster Hodde weer een stap dichterbij.

Atlete Rosina Hodde is een van de beste hordeloopsters van Nederland. Op het EK atletiek afgelopen zomer was ze de eerste Nederlandse ooit die op de 100 meter horden de finale haalde. Haar sportieve droom is kwalificatie voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. De opbrengst van de campagne helpt dat mogelijk te maken. Met de bijdrage gaat ze komend voorjaar op trainingsstage in Amerika. Woensdag 10 december nam Rosina in het clubhuis van HAAG Atletiek de cheque in ontvangst.

Crowdfunding gebeurt vaker in de sport. Het is nu voor het eerst in Nederland dat een atletiekvereniging dit middel voor een atleet inzet. HAAG Atletiek werkt daarvoor samen met het nieuwe crowdfunding platform Steundeclub.nl. Steundeclub.nl is ontstaan vanuit passie voor sport, met als doel inkomsten te verkrijgen voor sportverenigingen in Nederland.

20141210 Rosina Hodde Uitreiking cheque bij HAAG Atletiek

(Persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>