Pieter-Jan Hannes: ‚Na de wedstrijd mochten wel een paar tranen vloeien’

23-11-2014 Warandeloop Tilburg Nederland Atletiek foto: Kees Nouws /Pieter-Jan Hannes had vooraf flink lopen geinen over zijn komst richting de Warandeloop. Hij had aangekondigd de Nederlandse concurrentie een pak slaag te geven. Toch was had de komst naar Tilburg ook een schaduwzijde voor de Belg. Vier jaar geleden verloor hij zijn grootvader tijdens die wedstrijd, vlak nadat Hannes de eerste grote wedstrijd op zijn naam schreef.

Hij had voorafgaand aan de wedstrijd geprobeerd daar niet teveel bij stil te staan. Hij had het parcours niet verkend gisteren en was voor de wedstrijd ook niet langs de plek gelopen waar zijn opa was overleden. Maar na afloop was er wel ruimte om hierbij stil te staan. ‚Na de wedstrijd mochten wel een paar tranen vloeien.’

Over de wedstrijd zelf was Hannes uiterst tevreden. Er werd hard gelopen en Hannes wist zijn race goed op te bouwen. ‚Je merkte dat het tempo langzaam opgeschroefd werd. Ik bleef gewoon mijn eigen tempo lopen en kon op het laatste stuk nog wat versnellen.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>