Brian Kamstra stopt met atletiek en gaat wielrennen

Een jaar geleden maakte Brian Kamstra, na een jaar met teleurstellende resultaten, bekend dat bij hem diabetes type 1 geconstateerd werd. Dit vergde veel aanpassingen van hem. Vandaag maakt hij bekend dat hij na 13 jaar atletiek besloten heeft om te stoppen. Mijn lichaam kan niet alles doen wat ik wil. Mijn doelen worden daarmee niet haalbaar en dat doet pijn. Om de top te bereiken en zeker in de atletiek moet je honderd procent zijn,’ zo laat hij op Facebook weten.

Brian Kamstra Schoonloo losse veter
Foto: Losse Veter

‚Ik heb mooie prestaties neergezet met titels en vele medailles op NK’s. Een deelname aan de EK cross en interlands. Ik heb altijd met veel plezier gelopen, maar het plezier ging er steeds meer af.’

Kamstra stopt weliswaar met atletiek, maar wil zich nog steeds bewijzen in de sport en heeft besloten zijn uitdaging elders te kiezen. Hij gaat fietsen. ‚Ik heb in mijn vader een goede trainer gevonden die mij wil begeleiden. Ik kijk erg uit naar deze overstap en ben maandag officieel begonnen met de schema’s.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>