Aantal kilometers en krachttraining kunnen de loopeconomie verbeteren

Het totaal aantal gelopen kilometers en verschillende vormen van krachttraining kunnen de loopeconomie verbeteren. Er zijn sterke aanwijzingen dat hoog-intensieve intervaltraining een positieve invloed heeft op de loopeconomie. De effecten van hoogtestages, rekken en voeding op de loopeconomie zijn nog onduidelijk. Dit blijkt uit een Nieuw-Zeelandse literatuurstudie.

miranda boonstra trainend in boulder2011 437

Loopeconomie
De loopeconomie is uit te drukken in het zuurstofverbruik per kilometer of het energieverbruik per kilometer. Het blijkt dat bij een toenemende loopsnelheid het zuurstofverbruik per kilometer gelijk blijft terwijl het energieverbruik per kilometer wel iets toeneemt. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>