Abel Kirui in voorbereiding op TCS Amsterdam Marathon: ‚Ik wil mijn persoonlijk record verbeteren’

Abel Kirui Iten 2014 IMG_3912
Foto: Losse Veter

Abel Kirui gaat op 19 oktober van start in de TCS Amsterdam Marathon. De tweevoudig wereldkampioen en winnaar van olympisch zilver is één van de wereldtoppers die de organisatie heeft aangetrokken.

Kirui kampte in 2013 met een stressfractuur maar is inmiddels helemaal terug. In Amsterdam wil hij selectie voor het wereldkampioenschap afdwingen, dat volgend jaar wordt gehouden in Beijing. De Keniaan weet wat hem te doen staat. ‚Ik zal mijn persoonlijk record moeten verbeteren om in aanmerking te komen voor het team.’ Kirui is erop gebrand om een tijd van 2:04 te lopen. Onlangs zochten we hem op in Iten en maakten onderstaand portret.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>