Muzikale start bij Vredesloop Den Haag

Vredesloop

De wegens overweldigend succes geprolongeerde Vredesloop Den Haag krijgt zaterdag een muzikale start. De 14-jarige Femke Meines, bekend van het Junior Eurovisie Songfestival, zingt twee liedjes voordat burgemeester Jozias van Aartsen om 12.00 uur de deelnemers laat vertrekken voor het eerste looponderdeel.

Femke Meines won twee jaar geleden het Nationale Junior Songfestival en vertegenwoordigde Nederland in de Europese finale. Dat gebeurde met het nummer ‘Tik tak tik’, dat zal ze evenals ‘Op grote schouders’ ook laten horen bij de Vredesloop Den Haag.

De jeugdige zangeres zingt ’s morgens eveneens tijdens een bijeenkomst van genodigden in het Vredespaleis. Tijdens die gelegenheid zal Vredesloop-organisator Mario Kadiks een cheque met een prachtig bedrag voor Save The Children overhandigen aan Frits Huffnagel.

Oud-wethouder Huffnagel is ambassadeur van de stichting Save The Children, die zich richt op het redden van levens van kinderen en zich bezighoudt met hun toekomst. Het gaat daarbij onder meer om medische zorg, goede voeding en voorlichting.

Save The Children deelt bij de Vredesloop witte polsbandjes uit aan de aanwezige kinderen. De deelnemers kunnen ook op de foto met mascotte Paxi. Deze witte vredesduif is de hele dag aanwezig en zal onder meer de jeugdige lopers bij de finish begroeten met high fives.

Deelnemers en toeschouwers kunnen tijdens de Vredesloop een wens voor de vrede in de ‘Wish Tree’ hangen. Die speciale vredesboom bevindt zich nabij de finish op de Groot Hertoginnelaan.

De Vredesloop Den Haag is het sportieve hoogtepunt van het Just Peace Festival. Het bijzondere loopfeest zou, vorig jaar, aanvankelijk eenmalig worden georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis en Haag Atletiek. Het evenement telde circa negenduizend deelnemers en krijgt wegens het ongekende enthousiasme van alle betrokkenen zaterdag een vervolg.

Tot de bekende Nederlanders die beschikken over een startbewijs voor de Vredesloop Den Haag behoren onder anderen de tv-persoonlijkheid Marc Klein Essink, oud-wielertopper Michael Boogerd, en Danny, de zoon van zanger René Froger. Ook de Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven loopt mee met de APM Terminals 10 km loop.

Het programma van de Vredesloop Den Haag ziet er zaterdag als volgt uit:
12.00 uur: Start ABN AMRO Kinderloop (1,5 km) door burgemeester van Aartsen
12.10 uur: Start ABN AMRO Jeugdloop (2,5 km) door burgemeester van Aartsen
14.00 uur: Start 5 km Loop door wethouder Ingrid van Engelshoven
15.00 uur: Start APM Terminals 10 km Loop door wethouder Carsten Klein

Het schitterende parcours leidt de jeugdige deelnemers rond het Vredespaleis. De overige lopers passeren bovendien een aantal andere iconische gebouwen en monumenten van Den Haag. De deelnemers komen, behalve uit Nederland, uit landen als Australië, België, Duitsland, Finland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Noorwegen, Spanje, Verenigde Staten en Zuid-Afrika. (persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>