Arne Gabius gaat in Frankfurt voor marathondebuut

De Duitser Arne Gabius gaat zich wagen aan de marathon. De talentvolle atleet zal op 26 oktober aan de start verschijnen bij de marathon van Frankfurt. De 33-jarige atleet pakte in 2012 zilver tijdens het EK op de 5000m. Afgelopen zomer werd hij op diezelfde afstand nog zevende.’

2014 NYC Half Marathon
Foto: BMW Frankfurt Marathon/Victah Sailer

Gabius heeft zichzelf op de marathon meteen een duidelijk doel gesteld. ‚Uiteraard is het moeilijk om bij de marathon over tijden te beginnen, maar mijn doel is duidelijk. Ik wil in de buurt van de 2:10 komen.’ Daarmee zou hij de eerste Duitse atleet worden sinds de jaren ’90 die hierin zou slagen. In 1999 kwam Carsten Eich tot een tijd van 2:10.22. De beste Duitse jaarprestatie tot nu toe staat op naam van André Pollmächer met 2:13.58.

Overigens zal deze stap naar de marathon voorlopig geen vervolg krijgen. Gabius zal zich na Frankfurt weer volledig toeleggen op de baan. Hij hoopt dat de lange trainingen die hij de afgelopen weken heeft gedaan hun vruchten zullen afwerpen op de kortere afstanden.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Hij debuteerde op de Halve dit jaar in maart met 62:09 in NYC, minuutje achter Geoffrey Mutai en Mo Farah. Zou zomaar een 2:09 uit kunnen komen in Frankfurt. Als dat lukt kan ik me voorstellen dat hij het EK Halve in 2016 wil lopen en daarna in Rio combi 10.000/Marathon.