Betsy Saina, winnares tilburg Ladiesrun in 30’46”, is snel én slim

07-09-2014 Tilburg Ten Miles 10 kilometer Ladies Run Tilburg Nederland Atletiek foto: Kees Nouws /

Betsy Saina won gister de 10km bij de Tilburg Ladies Run in een beste wereldjaarprestatie van 30’46”. Saina verraste daarmee zichzelf en het publiek. Niet alleen vanwege de snelle tijd maar ook omdat ze onder andere Emily Chebet, de wereldkampioene cross van 2012 en 2013, achter zich liet. Voor Saina is dit haar eerste seizoen als prof atlete. Ze studeerde in de VS waar ze meedraaide in het NCAA circuit en waar ze afgelopen december ook haar studie gezondheidswetenschappen heeft afgerond. We spraken Saina na afloop van de race.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>