Chatziioannou en Zijderveld winnaars Loop naar de Pomp

Cornelis Chatziioannou en Anne Zijderveld zijn de winnaars van de vierde editie van de Loop naar de Pomp in Noordeloos. Beiden boekten hun eerste overwinning in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2014, in respectievelijk 33.39 en 38.26.

Voor Anne Zijderveld was dat in de zesde van acht lopen uit het circuit aan de late kant voor haar doen. Zij domineerde de afgelopen jaren immers in deze wedstrijdserie in de Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Cornelis Chatziioannou debuteerde daarentegen met winst. Via zijn trainingsgroep van Passaat in Papendrecht liep hij pas voor het eerst een wedstrijd in het Grote Rivieren Loopcircuit.

De winnaar uit Spijkenisse had aan een van zijn trainingsmaatjes zijn taaiste opponent zaterdagmiddag. Papendrechter Remon van der Wal kon Chatziioannou het langst volgen uit een kopgroep die na tweeënhalve van de tien kilometers nog twaalf lopers telde. Daarvan bleven de twee Passaat-lopers het langst over, samen met Egbert Hooijkaas, Peter-Jan Hardenbol en Aissa Marguoum.

De laatste twee kraakten na zeven kilometer toen Hooijkaas de kop nam. Die moest op zijn beurt passen toen Chatziioannou overnam. Zo bleven twee M35-lopers over die aanspraak maakten op de zege, en Chatziioannou wist wat hem te doen stond: ‘Ik moest proberen Remon van der Wal kwijt te raken. We trainen samen en hij heeft de betere sprint. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat hij sterker was; ik was er niet zeker van dat ik bij hem weg zou kunnen lopen.’

Van der Wal finishte in 33.59 als tweede. Egbert Hooijkaas was met 34.14 winnaar van de M45-categorie en derde overall. Peter-Jan Hardenbol, Fouad Fertoute en Aissa Marguoum waren de nummers vier, vijf en zes. Jan Prins won in 35.51 de categorie M55. Hardenbol, Fertoute, Marguoum en Van der Wal lijken de grootste kanshebbers op de eindzege in het Grote Rivieren Loopcircuit 2014.

Bij de dames blijft Agnes Schipper de topfavoriet voor eindwinst van het hele klassement, met al drie overwinningen op zak, uit de vier wedstrijden waarin ze aan de start verscheen. In de Loop naar de Pomp ontbrak ze. Anne Zijderveld volgde Schipper op als winnares in Noordeloos. Vanaf het startschot voerde ze het damesveld met overmacht aan, hoewel de marge op de streep uiteindelijk meeviel. Vanessa Hartman kwam achttien tellen later binnen en ook Annemieke Breukink bleef onder de veertig minuten. Haar 39.35 was goed voor de derde plaats. Cora Vlot was winnares van de categorie V45.

Op zaterdag 11 oktober staat de voorlaatste loop op het programma in het Grote Rivieren Loopcircuit 2014. Dat is de Wim Hol Memorial met start en finish in Papendrecht. Meer informatie is te vinden op de website www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

(Persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>