Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Voor wie oog houdt voor detail, maar zonder oordeel over de inhoud: de titel is niet wiskundig exact, want de Monikkentocht kent geen marathonafstand (wel een 34km en een 50km), dus kan dit niet zijn 150e marathon zijn, misschien was het wel zijn 84e ultra-afstand. Qua marathons staat de teller volgens het artikel op 66.
  Grappige manier van tellen trouwens. Als ik b.v. 90x een 800m heb gelopen en 110x een 1500m, mag ik dan ook zeggen dat ik 200x de 800m heb gelopen? Of als ik 10 keer een 5km loop, en 10 keer een 10km, telt dat dan als 20 keer een 5km, of als 30?

 • Bas van Dam

  Binnenkort loopt een van mijn Amsterdamse loopcollega’s Rui zijn 300e marathon (volgens mij allemaal in geregistreerde wedstrijden). 150 is dus een mooi beginnetje.

  Over dat telen; een beetje hardloper in de jaren 60-70-80 liep een paar marathons per week dus alles is relatief.

 • Jeroen romeijn

  Een paar marathons per week lopen is voor niemand goed.

  Bouw je niets mee op. Enkel mee af.

  Gelukkig mag je naast postzegels ook marathons verzamelen.

  Stukken beter dan vijf avonden darten in de kroeg met de nodige gele rakkers dunkt me.

 • Volgens mij bedoelt Bas in afstand per week en rekent hij dus creatief (85 km per week is 2 marathons), net als Ad en het artikel. Ter illustratie en zo…

 • Henk ken ik als een prima hardloper. Hart op de goede plek, op zijn tijd in voor een lolletje. Eerst was hij een beetje wild bezig, zoals meer ex-voetballers die gaan hardlopen. Het tellen van marathons mag zinloos zijn, maar als iemand daar plezier aan beleeft is er niets op tegen. Dat soort lopers organiseert zich tegenwoordig ook buiten de bestaande sportkaders om. Dat is een trend. Sporters bepalen zelf wel wat ze belangrijk vinden. Dat is een passende reactie op bijv. het diskwalificeren van deelnemers wegens het niet dragen van clubkleding tijdens de wedstrijd en meer van die dingen. Zelfs in Lausanne weten ze dat er iets moet veranderen. Henk, gefeliciteerd, op naar de 250.

 • Bas van Dam

  Nou, 85 per week is weinig lijkt me, 200 was redelijk normaal. Zelfs een trimmer als ik liep elke week (met heel veel plezier) een duurloopje van 3 uur en dat was toch snel 36 km of iets meer.

  Mijn punt is dat tegenwoordig de media dit soort berichten steeds vaker overnemen terwijl het, zoals ik ook hierboven lees, voor de persoon zelf soms alleen maar een leuke hobby is.

  2xper week niet gezond? Volgens velen is 2x per jaar een serieuze marathon lopen het maximum dus dan is 150 in een paar jaar ook veel!

  Maar goed, dat iemand dat doet is natuurlijk verder prima en als hij er plezier in heeft, des te beter!