Atleten die overreached zijn verbeteren prestatie na taperperiode niet

Prestatieverslechtering tijdens een intensievere trainingsperiode (functionele overreaching, F-OR) voorspelt een slechtere prestatie in de taperperiode. Een taperperiode van 2 weken lijkt optimaal voor atleten die niet F-OR zijn. Voor F-OR-atleten is zelfs 4 weken taperen echter niet voldoende om de prestatie te verbeteren.

Overreaching en taperen
Vaak verhogen atleten de trainingsduur tijdens een bepaalde periode om de prestatie te verbeteren. Sommige atleten gaan hierdoor tijdelijk slechter presteren. Zij zijn dan “overreached”. Als de prestatieverslechtering van korte duur is en na een relatief minder intensieve periode, ook wel de “taper-periode” of “taperen” genoemd, juist verbetert, spreekt men van functionele overreaching (F-OR). Aubry en collega’s onderzochten wat het effect is van een overtrainingsperiode en een taperperiode op de optimale prestatie. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>